Recept: Visburgers

PicMonkey Collage

Benodigdheden voor 4 burgers:

  • 400 à 500 gram witvis (ik heb zelf pangasiusfilet gebruikt)
  • 3 bosuitjes
  • bosje verse peterselie (alleen de blaadjes)
  • 2 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook (gepeld)
  • 1 losgeklopt ei
  • paneermeel
  • peper en zout
  • boter

Bereiding:

Snijd de vis op grove stukken en snijd de bosuitjes, knoflook en peterselie fijn. Doe ongeveer de helft van de vis samen met de bosuitjes, knoflook en peterselie in een keukenmachine. Meng, kort, door elkaar. Doe het mengsel hierna in een kom en voeg alle andere ingrediënten toe, behalve het paneermeel. Meng alles goed door elkaar.

Leg op een bordje het paneermeel klaar, maak 4 grote burgers van het mengsel en haal de burgers door het paneermeel zodat heel de burgers bedekt zijn. Leg de burgers in de koelkast, zodat ze wat steviger worden.

Verwarm in een koekenpan de boter en bak hierin de burgers totdat ze lekker bruin zijn.

Serveer op een broodje (stokbrood/ciabatta) met sla, tomaat en komkommer. En niet te vergeten: verse tartaarsaus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

  • Volrecepten

    Topblogs met recepten
%d bloggers op de volgende wijze: