Recept: Bruschetta

Een lekker en fris hapje om een diner mee te beginnen? Of ’s avonds op de bank iets lekkers snacken? Bruschetta is het ideale hapje! En het is ook nog eens super snel klaargemaakt :).

Ik heb het vandaag gemaakt omdat ik een half stokbroodje over had, dus het recept is met een halve ciabatta. Je kan natuurlijk ook een heel stokbrood gebruiken (nog beter!) en dan moet je daar ook rekening mee houden met de ingrediënten.

Benodigdheden voor 6 stuks:

  • Halve (nog af te bakken) ciabatta
  • 8 cherrytomaatjes (of 3 grote tomaten)
  • 2 teentjes knoflook
  • grote theelepel gedroogde basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • grill

PicMonkey Collage

Bereiding:

Snijd de ciabatta op stukken van ongeveer 2 cm. Leg deze stukjes tussen de grill. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes op kleine stukjes en pers 1 knoflook teentje uit. Meng de cherrytomaatjes, het geperste teentje knoflook, de basilicumblaadjes en een scheutje olijfolie. Snijd het andere teentje knoflook door midden.

Haal de stokbroodjes van tussen de grill als ze krokant en bruin zijn. Wrijf met het teentje knoflook de stokbroodjes in en besprenkel met een klein beetje olijfolie. Leg hierover het tomatenmengsel.

Dien de bruschetta mooi op en genieten maar!

Nog beter is het om verse basilicum te gebruiken. Dan wordt het nóg lekkerder!

Comments
2 Responses to “Recept: Bruschetta”
  1. Aline zegt:

    omnomnom klinkt lekker!

  2. lotteha zegt:

    Ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

  • Volrecepten

    Topblogs met recepten
%d bloggers op de volgende wijze: