Recept: Chocolate chip cookies

Op de blog van Annemerel vond ik dit recept voor deze goddelijke chocolate chip cookies. Aangezien ik niet zo’n bakspecialist ben, heb ik het recept precies aangehouden. Nou ja… Ik heb wel andere chocolade gebruikt, maar dat is slechts een kleinigheidje.

Zorg dat je van te voren alles klaar zet, dan is het deeg maken zo gebeurt! En zorg dat je oven op de goede stand staat. Ik kreeg het voor elkaar om halverwege het bakken (ik heb misschien wel 7 keer de oven gebruikt voordat alle koekjes gebakken waren) de temperatuur te hoog te zetten… En ja hoor, de koekjes helemaal verbrand! Zo zie je maar weer… Sommige dingen leer je nooit ;).

Het eindresultaat mag er in ieder geval wezen. Super veel heerlijke koekjes, waar je heel lang mee kan doen… Want ze zijn zo zwaar, na ÊÊn koekje zit je al gelijk vol.

Benodigdheden voor een heleboel koekjes:

  • 250 gram bloem
  • snufje zout
  • snufje bakpoeder
  • 200 gram bruine (basterd) suiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 300 gram chocolade (ik heb een reep melk, puur en smarties gebruikt!)

DSC_0002

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 165 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Zeef de bloem, het zout en het bakpoeder. Breek de chocola op kleine stukjes (Annemerel heeft een hamer gebruikt, ik een mes).

Smelt de boter in een pannetje. Als de boter gesmolten is giet je deze in een kom en voeg daar de bruine en witte suiker aan toe. Meng goed en voeg vervolgens het ei, de eidooier en de vanillesuiker toe. Meng dit tot een gladde mix. Roer nu verder met een houten spatel de bloem, zout en bakpoeder erdoor. Voeg tenslotte de chocolade toe en meng dit ook goed door het deeg.

Rol van het deeg kleine balletjes (of grote, als je grote koeken wil). Leg de balletjes op de bakplaat met genoeg tussenruimte, want de koekjes lopen uit.

DSC_0005

Bak de koekjes 20 minuten in de oven. De koekjes zijn nu nog ‘zacht’. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat o.i.d. Tijdens het afkoelen zullen de koekjes pas hard worden.

De chocolade is natuurlijk gesmolten in de oven, dus zorg voor het serveren dat deze weer hard is geworden. Dus lang laten staan of even in de koelkast zetten!

DSC_0006

Ik kan echt aanraden om ze te maken, want ze zijn echt verrukkelijk. En ik ben niet eens een zoetekauw ;).

Smakelijk!

Comments
6 Responses to “Recept: Chocolate chip cookies”
  1. Karlijn zegt:

    Mmmm, ziet er lekker uit!

  2. bloemenoor zegt:

    Super lekker! krijg spontaan zin om koekjes te bakken :)

  3. Claudia zegt:

    Oh ik had al trek maar dit maakt het nog erger! Iets met kwijl en mondhoeken..

  4. Lyanne zegt:

    Oh wauw wat ziet dit er heerlijk uit zeg! Ik ben morgen jarig, dus wie weet maak ik dit nog wel. :)

  5. Oh ben benieuwd! Ik ben namelijk ook absoluut geen zoetekauw, just like you ;) maar als jij ze lekker vindt dan ga ik ze misschien ook proberen te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

  • Volrecepten

    Topblogs met recepten
%d bloggers op de volgende wijze: