Recept: Tortilla

Van de week had ik het dus meegenomen naar het strand. Maar eigenlijk komt dit recept het meest tot zijn recht daar waar hij hoort… Als een echte Spaanse tapa. Eigenlijk hoor je tapas als tussendoortje om een uur of 4 te eten, bij een drankje, om je eetlust op te wekken. Nu eet ik het zelf graag om juist mijn honger te stillen, maar wat maakt het uit.

Zelf maak ik tapas klaar voor het avondeten. Zeker als er een grotere groep mensen komt eten, zijn tapas ideaal. Je kan veel van te voren klaar maken en iedereen kiest uiteindelijk zelf wat hij wil eten. Bij een tapas avondje horen ook de aardappeltjes waar ik al eerder het recept van plaatste. Maar ook de tortilla mag niet ontbreken.

DSC_0395Benodigdheden voor 1 tortilla (ongeveer 8 stuks):

  • 500 gram aardappels
  • 1 grote ui
  • 6 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • verse (fijngehakte) peterselie, of gedroogde peterselie
  • olijfolie

Bereiding:

Schil de aardappels, maak ze schoon en snijd op plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Leg de aardappeltjes in een pan en voeg water toe totdat de aardappeltjes onderstaan. Breng het water, met een snufje zout, aan de kook en laat de aardappeltjes 5 minuten koken.

Klop ondertussen in een schaal de eieren goed door elkaar. Voeg hier peper, zout en de peterselie aan toe.

Snijd de ui op dunne ringen en pers de knoflook uit. Zet een koekenpan op het vuur en verhit daarin de olijfolie. Voeg hier de ui en knoflook en toe en fruit totdat de ui glazig is.

Als de aardappeltjes 5 minuten gekookt zijn, giet ze af. Voeg ze toe aan de koekenpan en bak even mee. Zorg dan dat de ui en aardappels goed over heel de pan zijn verdeeld. Schenk de eieren geleidelijk in de koekenpan, zodat de vulling helemaal bedekt is.

Doe en deksel op de pan, draai het vuur laag en laat ongeveer in 20 minuten gaar worden.

Serveer op een mooie schaal.

DSC_0398

Snijd ze op stukken en doe ze in een bakje om mee naar het strand te nemen. Iedereen zal genieten van je kook kunsten ;).

DSC_0403

Nog restjes in huis van groentes? Voeg ze vooral aan de tortilla toe! Bak ze gewoon mee.

Smakelijk!

 

Comments
9 Responses to “Recept: Tortilla”
  1. Dita schreef:

    mmhh lekker!

  2. Bo schreef:

    Lekker, tortilla maken we thuis hier regelmatig. Ben er dol op!

  3. Ik vind het heerlijk klinken, gek genoeg maak ik ze nooit… Zit niet in mijn systeem ofzo…

  4. Mariska schreef:

    Heb het al best vaak gegeten in tapas restaurants idd, maar nog nooit zelf gemaakt eigenlijk. Ga het eens proberen, want het ziet er goed uit!

  5. Simone schreef:

    Ik ben gek op tortilla. Het is zo simpel en je kunt er eigenlijk van alles wel in gooien… Ideaal om restjes uit de koelkast op te maken!

  6. Hmm, ben altijd dol op dit soort voedsel !

  7. Kim schreef:

    Dit doet het altijd goed :) Ik doe er inderdaad altijd nog wat groenten bij (vooral champignons en paprika vind ik er wel lekker bij)

Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Iets lichts en luchtigs eten, waar je toch vol van raakt. Fijn ook dat je dit recept, net als de tortilla, zowel warm als koud kan eten. Stiekem vind ik zo’n recept de volgende dag, helemaal […]



Geef een reactie op Dita Reactie annuleren

  • Volrecepten

    Topblogs met recepten