Veggie food 2: Frittata

Het is weer tijd voor iets vegetarisch!

Afgelopen week maakte ik deze frittata klaar. Het was warm weer en dan vind ik een het fijn om niet al te zwaar te eten. Dit recept is ideaal voor een warme zomer dag. Hoewel dit gerecht ook heel vullend is. Misschien wel de ideale combinatie? Iets lichts en luchtigs eten, waar je toch vol van raakt. Fijn ook dat je dit recept, net als de tortilla, zowel warm als koud kan eten. Stiekem vind ik zo’n recept de volgende dag, helemaal afgekoeld, vaak nog lekkerder. Wat je over hebt dus vooral niet weggooien!

De frittata is een Italiaans gerecht dat ontstaan is uit armoede. Alles wat nog over was van de dag ervoor, werd in de frittata gegooid. Ideaal om je leftovers te gebruiken en als je krap bij kas zit. Een echte studentenmaaltijd dus! Er is vast een speciale, Italiaanse, bereidingswijze om een frittata klaar te maken. Maar zoals een echte foodie betaamt, maak ik gewoon een eigen versie.

Frittata

DSC_0005

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 grote ui, op halve ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 rode paprika, schoongemaakt en op stukjes gesneden
  • 1 courgette, schoongemaakt en op stukjes gesneden
  • 1 bakje champignons (250 gram), schoongemaakt en op plakjes gesneden
  • 500 gram aardappels, geschild en op blokjes van ongeveer 1 cm gesneden
  • 6 eieren
  • handje verse peterselie, op stukjes gesneden/geknipt/gescheurd
  • 2 tl pimentón (gerookt paprikapoeder)
  • 2 tl oregano
  • peper en zout
  • boter (om in te bakken)
  • olijfolie (om in te bakken)
  • koekenpan met deksel

DSC_0007Bereiding:

Verhit in een koekenpan de boter en bak de aardappels met flink wat peper en zout in 10 à 15 minuten rondom bruin. Haal de aardappels uit de pan en zet apart om af te koelen.

Klop ondertussen de eieren los in een kom met de pimentón, de oregano, de peterselie en nog flink wat peper en zout. Roer hier ook de afgekoelde aardappels door.

Verhit in de al eerder gebruikte koekenpan nu de olijfolie. Fruit hierin de ui en knoflook en voeg daarna de groenten toe. Bak deze tot ze bijna gaar zijn. Laat het vocht wat is vrij gekomen er uit lopen. Schenk het ei en aardappel mengsel nu over de groenten heen zodat het goed verdeeld wordt.

Draai het vuur op de laagste stand en doe het deksel op de pan. Laat 20 à 30 minuten opstaan totdat de eieren gestold zijn. Draai op het laatst de frittata om met behulp van het deksel, zodat de bovenkant van de frittata ook nog even kan bakken/bruinen.

Serveer de frittata, in partjes gesneden, op een schaal. Serveer met brood (bijvoorbeeld ciabatta) en eventueel een salade.

DSC_0009* Je kan voor de frittata bijna alles gebruiken wat je nog in huis hebt liggen. Varieer met verschillende groenten. Maak bijvoorbeeld een keer frittata met spinazie, tomaat en mozzarella. Jammieeee.

* Geen zin om te sukkelen met het deksel en de pan om de frittata om te draaien? Gebruik dan een pan die in de oven kan en schuif die op het laatst nog even in de oven (zonder deksel natuurlijk)

 

 

Comments
9 Responses to “Veggie food 2: Frittata”
  1. Sanne schreef:

    Ziet er lekker uit! :)

  2. Bo schreef:

    Ahw lekker, misschien dat ik het een dezer dagen ga maken!

  3. Wat plaats je toch altijd heerlijke recepten!

  4. MIXT schreef:

    ziet er lekker uit!

  5. Liese schreef:

    Mmm, ziet er heerlijk uit!
    Zal ik onthouden om eens te maken :)

    Liefs, Liese

  6. Aline schreef:

    Dat ziet er lekker uit zeg!

  7. Belinda schreef:

    ziet er weer goed uit,Faartje,ga ik binnenkort ns maken!

  8. Cuisine Céline schreef:

    Hm, dat is zo lekker!

  9. Kim schreef:

    Dit maak ik ook regelmatig, is altijd lekker!

Geef een reactie op Liese Reactie annuleren

  • Volrecepten

    Topblogs met recepten